Meyve ve sebzeleri çiğ, yağsız veya az yağlı pişirme yöntemleri kullanarak tüketmeye özen gösterin.
Sebzeleri buharda pişirmeyi deneyebilirsiniz, az yağlı soslar ve baharatlar ile lezzetlendirmeye çalışın.
Sebzeleri kızartarak ya da yağlı soslar ile tüketmenin, enerji içeriği ve yağ miktarını büyük oranda arttıracağını unutmayın.
Meyveleri komposto veya meyve suyu olarak tüketmek yerine taze tüketmeye özen gösterin. Bu sayede posa alımını artırmış, fazladan enerji alımının önüne geçmiş olursunuz.
Kuru meyveler ile taze meyvelerin enerji değerleri ve porsiyon miktarları birbirinden farklıdır. Bir porsiyon taze meyve 150 gram iken 1 porsiyon kuru meyve 30 gramdır. Kuru meyve tüketirken dengeli miktarda tüketmelisiniz.